petak, 12. rujna 2014.

Mesne okruglice punjene sampinjonima

Sastojici:
500 gr mljevenog mesa
4 kriske hljeba(sto stariji to je bolje)
500 gr sampinjona(pozeljno je da su sto sitniji)
glavica crvenog luka
prezle
so,vegeta,biber...



Za sos:
2 kasike pavlake
1 dc mleka
3 kasike majoneze

Priprema:
Hljeb namocite u vodu da skroz omekani,kad ga izvadite iz vode visak vode ocedite...I izmiksajte Ga...U izmiksan hljeb,dodati luk,mljeveno meso,tri kasike prezli.i zacine....
Sve dobro izmesajte rukama i ostavite u frizider sat vremena da odstoji....

Sampinjone oprati,i ako su malo veci preseci na pola...
Kada se smesa u frizideru ohladi,oblikovati okruglice od nje...U svakoj okruglicu staviti po jedan sampinjon...Svaku okruglicu uvaljati u prezlu....



peci u dubokom ulju,i okretati vise puta da se zapece sa svih strana...
Za sos samo pomesati sve sastojke...
Na kraju to izgleda ovako:
Prijatno....Aleksandra



Nema komentara:

Objavi komentar