subota, 27. rujna 2014.

Pogacice punjene mljevenim mesom

Sastojci:
Za testo:
1 kg brasana
2 dl jogurta
2 jajeta
1 kasika secera
2 soli
1 kasika germe ili 1 kocka kvasca
Voda po potrebi

1 margarin

Za fil:
500 gr mljevenog mesa
1 glavica luka
Zacini po zelji

Za preliv:
1 glavica belog luka
1 pavlaka
1 dl jogurta

Priprema:

Mesimo testo od brasna,jaja,jogurta,soli,secera,germe...Voda se dodaje po potrebi...
Testo treba da vam bude srednje tvrdo...
Ostavit sat vremena da nadodje....

Dok testo nadolazi spremicemo fil:
Luk isecemo na sitno,proprzimo ga i dodamo meso i zacine...
Kada meso bude dovoljno peceno sklanjamo sa sporeta...

Priprema preliva:
Celu glavicu belog luka ogulimo i isecemo na sitno....
Pavlaku i jogurt pomesamo i dodamo luk...


Kad nam testo nadodje,razdelimo ga na 6 jednakih loptica(priblizno jednakih)...
Uzmite za pocetak 3 loptice,razvite sve tri..
Prvi list koji dobijete premazite margarinom,pa na to stavite drugi list i njega premazite margarinom,i poklopite trecim listom koji ne treba mazati....(tako uradite i sa druge tri loptice)

Sad od ta tri lista sto ste sastavili razvucete jedan..(testo se maze margarinom jer bude kao lisnato)
Secete  krugove i njih punite mljevenim mesim..
Peci dok ne porumeni...Kada porumeni preliti prelivom i vratiti jos 5 minuta da se zapece...

.Nadam se da vam je jasan postupak pravljenja,ako ne mozete da pitate....
Prijatno...
Aleksandra

Nema komentara:

Objavi komentar